Indisk dhal
Forberedelse
5 min
Tilberedning
25 min
Samlet
30 min
Forfatter:
Maria - Vanløse Blues
Opskrifts type:
Vegansk, glutenfri
Ret:
Indisk, aftenmad
Antal personer:
4
Ingredienser
2 løg, fint hakket
3 fed hvidløg, fint revet
1 spsk. frisk ingefær, fint revet
2 tsk. stødt gurkemeje
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. garam masala
1 tsk. chiliflager
½ tsk. sennepsfrø
Kokosolie til stegning
200 g røde linser
1 dåse hakkede tomater
1 dåse kokosmælk
5 dl grøntsagsbouillon
150 g spinat, skyllet og slynger
½ lime, saften heraf
Salt og peber
Til servering:
Soya yoghurt
chili flager
Frisk korinader
Fremgangsmåde
Varm en gryde op til medium varme, tilsæt lidt kokosoile og steg løg, hvidløg og ingefær heri i par minutter.
Tilsæt alle krydderierne, rør det rundt og lad det stege med i 1 min.
Tilsæt linser, hakkede tomater, bouillon og kokosmælk, rør det rundt og bring det i kog.
Skru herefter ned til lav varme og lad det simre i 20 min.
Tilsæt spinaten, vend det rundt og lad det falde sammen.
Smag til med limesaft, salt og peber.
Server den indiske dhal toppet med yoghurt, chiliflager og frisk korinader.
Recipe by
Vanlose Blues
at https://www.vanloseblues.dk/2019/04/indisk-dhal/
3.5.3251