Indisk dhal
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Indisk, aftenmad
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 2 løg, fint hakket
  • 3 fed hvidløg, fint revet
  • 1 spsk. frisk ingefær, fint revet
  • 2 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 tsk. chiliflager
  • ½ tsk. sennepsfrø
  • Kokosolie til stegning
  • 200 g røde linser
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 150 g spinat, skyllet og slynger
  • ½ lime, saften heraf
  • Salt og peber
  • Til servering:
  • Soya yoghurt
  • chili flager
  • Frisk korinader
Fremgangsmåde
  1. Varm en gryde op til medium varme, tilsæt lidt kokosoile og steg løg, hvidløg og ingefær heri i par minutter.
  2. Tilsæt alle krydderierne, rør det rundt og lad det stege med i 1 min.
  3. Tilsæt linser, hakkede tomater, bouillon og kokosmælk, rør det rundt og bring det i kog.
  4. Skru herefter ned til lav varme og lad det simre i 20 min.
  5. Tilsæt spinaten, vend det rundt og lad det falde sammen.
  6. Smag til med limesaft, salt og peber.
  7. Server den indiske dhal toppet med yoghurt, chiliflager og frisk korinader.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2019/04/indisk-dhal/