Gyros fladbrød med tzatziki
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk
Ret: Aftensmad
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 400 g Naturli´ Hakkedrenge, i strimler
  • Smørblok til stegning
  • Gyros krydderi mix:
  • 2 tsk. sød paprika
  • 2 tsk. oregano
  • 2 tsk. timian
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. korinader
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. røget paprika
  • Vegansk Tzatziki:
  • 400 g soya yoghurt, den tykke fra Alpro fungerer bedst
  • 1 agurk
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • Glutenfri fladbrød
  • Baby leafs
  • Tomater, i tern
  • Agurker, i skiver
Fremgangsmåde
  1. Følg opskriften på naanbrød, men undlad nigellafrø.
  2. Riv agurken groft, kom det i en si, drys med salt og lad væsken dryppe af.
  3. Bland alle krydderierne sammen i en skål og vend hakkedreng strimlerne heri.
  4. Rør hvidløg, salt og peber i yoghurten, pres så meget væske som muligt ud af agurken og rør det i yoghurten.
  5. Varm en pande op til medium varme, smelt smørblok og steg de krydrede hakkedreng strimler heri i 5-7 minutter. Vend rundt i det undervejs.
  6. Server gyros strimlerne i fladbrødene sammen med tzatziki, salat, tomat og agurk.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2019/03/vegansk-gyros-fladbroed-med-tzatziki/