Sriracha-lime hummus
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: hummus
Antal personer: 4-6 personer
Ingredienser
  • 2 dl røde linser
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 150-200 g squash, i tern
  • 1 forårsløg, kun den hvide del
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 lime, saft og fintrevet skal heraf
  • 1 håndfuld koriander - kan undlades eller erstattes af anden krydderurt fx. basilikum, gerne thai
  • 1 spsk. tahin
  • 1 spsk. sriracha - mindre hvis den ikke skal være stærk, men bare prikke
  • 1 spsk. tamari
  • 1 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. flagesalt
  • ¼ tsk. røget paprika
  • Til anretning:
  • Sorte og hvide sesamfrø
  • 1 forårsløg, kun den grønne del, i tynde skiver
  • Koriander
  • Chili, i tynde skiver
Fremgangsmåde
  1. Kog linserne i grøntsagsbouillon til alt væsken er absorberet og konsistenden minder om grød.
  2. Kom det på en tallerken og lad det køle ned.
  3. Kom alle ingredienser til hummusen i en foodprocessor og kør det til en jævn og cremet konsistens.
  4. Smag den til med salt, lime og sriracha.
  5. Kom hummusen i en skål og pynt med sesamfrø, forårsløg, koriander og chili.
  6. Server den som snack eller som en del af et større måltid.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2019/04/sriracha-lime-hummus/