Glutenfri hveder
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Antal personer: 12
Ingredienser
  • 15 g glutenfri tør gær eller 50 g gær
  • 
3 dl lunkent vand
  • 25 g FiberHUSK ( den gule)
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 2 tsk. kardemomme
  • 50 g blød smørblok
  • 
4 dl havremælk
  • 100 g glutenfri havremel
  • 225 g fuldkornsrismel
  • 225 g hvidt rismel
Fremgangsmåde
  1. Opløs tør gæren i vandet, pisk FiberHusk i og lad det trække i 5 minutter.
  2. Pisk salt, sukker, kardemomme og smør i, til det er ensartet.
  3. Tilsæt havremælk og havremel og rør det sammen.
  4. Tilsæt resten melet og rør det sammen.
  5. Dæk dejen til og stil det til hævning i 45 minutter.
  6. Med våde hænder former du 12 boller, som lægges tæt i en bradepande med bagepapir.
  7. Stil dem til efterhævning i 45 minutter.
  8. Tænd ovnen på 225 ºC alm. ovn
  9. Sæt fadet i ovnen og bag hvederne i ca. 25 minutter, til de er godt gyldne.
  10. Lad dem køle helt af og rist dem igen før servering.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2019/05/glutenfri-hveder-til-stor-bededag/