Vegansk og glutenfri lagkage
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Kage
Antal personer: 8
Ingredienser
  • 230 ml aquafaba
  • ¼ tsk. creme of tatar
  • 170 g sukker
  • 65 g havremel
  • 65 g rismel
  • 20 g kakao
  • 1 tsk. xanthangum
  • 1 tsk. bagepulver
  • Fyld:
  • 250 ml Alpro piskbar
  • 200 g jordbær, i kvarte
  • 125 g g blåbær
  • 125 g hindbær
  • 125 g brombær
Fremgangsmåde
  1. Pisk aquafaba, creme of tatar og sukker helt stift med en håndmixer.
  2. Si mel, kakao, xanthangum og bagepulver i og vend det forsigtigt sammen.
  3. Fordel dejen i 3 smurte ø20 bageforme og bag dem ved 180 grader varmluft i 12 min.
  4. Lad bundende afkøle lidt i formen og vip dem herefter ud på en bagerist hvor de skal afkøle helt.
  5. Pisk alpro piskbar til en fast konsistens.
  6. Placer en lagkagebund på et lagkage fad, smør dem med flødeskum og fordel lidt blandede bær på den.
  7. Læg en ny bund ovenpå og gentag.
  8. Smør det sidste flødeskum på den øverste bund og pynt med de sidste bær.
  9. Server lagkagen med det samme.
Tips
Skulle du have rester tilbage kan lagkagen opbevares i en lukket beholder i køleskabet i 1-2 dage.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2019/06/vegansk-og-glutenfri-lagkage/