Veganske bao med five spice jackfruit og hoisinsauce
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk
Ret: Asiatisk
Antal personer: 15-20 stk
Ingredienser
  • 420 g Tipo 00 mel
  • 2,5 dl vand
  • 2 spsk. sukker
  • 20 g gær
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1 spsk. ristet sesamolie
  • 1 tsk. risvineddike
  • 2 tsk. flagesalt
  • Five spice jackfruit
  • 1 dåse jackfruit, drænet
  • 1 rødløg, i tynde skiver
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • kokosolie til stegning
  • 2 tsk. Five spice krydderi
  • tamari
  • Lyn syltede grøntsager
  • Syltelage:
  • 2 dl eddike
  • 6 spsk. vand
  • 2 spsk. sukker
  • 1 bundt radiser, i tynde skiver
  • 2 gulerødder, i tynde strimler
  • 1 agurk, i tynde skiver
  • ½ spidskål, fint snittet
  • Hoisin sauce
  • 20 g brun farin
  • 4 spsk. vand
  • 6 spsk. kinesisk sort bønnesauce (douchi)
  • 4 spsk tamari
  • 2 spsk. risvineddike
  • 4 svesker
  • 1 tsk. five spice
  • 1 rød chili
  • Til servering:
  • Forårsløg, i tynde skiver
  • Rød chili, i tynde skiver
  • Fint hakkede peanuts
Fremgangsmåde
  1. Kom alle ingredienser i en røre skål.
  2. Kør dejen ved medium-høj hastighed på en røremaskine i 8-10 minutter.
  3. Dejen skal slippe skålen helt før den er klar.
  4. Tag dejen ud af skålen og læg den på bordet.
  5. Spænd dejen op ved at trække den ind under sig selv.
  6. Smør røre skålen med lidt olie, læg dejen heri og dæk skålen til med film.
  7. Lad dejen hæve 2 timer.
  8. Det er VIGTIG for resultatet at dejen for lov til at hæve.
  9. Forbered imens tilbehøret.
  10. Five Spice jack fruit:Varm en pande op til medium varme, tilsæt lidt kokosolie og steg løg, jackfruit og hvidløg heri i 5 minutter.
  11. Tilsæt tamari og five spice, vend det rind og lad det steg ved lav varme i 5-10 minutter.
  12. Kom det herefter i en skål.
  13. Syltet grønt:Kom gulerødder og radiser i en gryde sammen med halvdelen af syltelagen.
  14. Bring det i kog og lad det simre i 10 min.
  15. Lad dem herefter trække i lagen ind til de skal serveres.
  16. Kom agurk og spidskål i en skål, tilsæt resten af syltelagen og lad det trække i mens bao bollerne dampes
  17. Hoisinsauce:Kom alle ingredienser i en blender og blend det jævnt sammen.
  18. Kom herefter saucen i en skål.
  19. BAO:Når dejen er færdighævet, sættes en stor gryde der passer til din bambuskoger, over at koge med 7 cm vand i bunden.
  20. Klip bagepapir ud så det passer til bundende på bambuskogerne.
  21. Kom lidt mel ud på bordet – dej skal IKKE æltes nu, men bare trykkes lidt flad.
  22. Rul dejen ud til ca. 0,5 cm tykkelse.
  23. Brug en 7,5 cm udstikker of stik så mange cirkler ud som muligt.
  24. Fjern den overskydende dej, tryk den forsigtig sammen, rul den ud og stik igen cirkler ud til der ikke er mere dej tilbage.
  25. Pensel de udstikkede cirkler med sesamolie og placer dem med nogle cm mellemrum i dine bambuskogerne.
  26. Når bambuskogerne er fyldte, stables de og låget sættes på.
  27. Placer kogerne i gryden med det kogende vand.
  28. Når du kan de dampen komme op af den øverste koger, skal de have 10 min.
  29. ÅBEN IKKE LÅGET UDERVEJS.
  30. Tag bambuskogerne op og lad dem stå et øjeblik inden låge tages af.
  31. Server dine dampede bao med hoisinsauce, 5 spice jackfruit, syltede grøntsager og pynt med koriander, chili, peanuts og forårsløg.
Tips
Der er desværre ikke noget glutenfri alternativ til bao bollen, fyldes derimod kan du stadig nyde.
Når bollerne først er dampede skal de spises inden for nogle timer. Det kan derfor ikke anbefales at dampe dem på forhånd.
Dejen derimod kan sagtens laves dagen før.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2019/12/veganske-gua-bao/