Den du ved nok
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: kage
Antal personer: 6-12
Ingredienser
  • 100 g æblemos
  • 100 g Naturli´smørblok
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 5 spsk. vand
  • 100 g rørsukker
  • 2,5 dl vanilje soya
  • 3 spsk. kakao
  • 2 tsk. bagepulver
  • 200 g glutenfri mel fx. 70 g hvid rismel, 70 g sorghummel, 30 g kartoffelmel og 30 g tapiokastivelse
  • 1 tsk. xantangum
  • 50 g havremel
  • Topping:
  • 150 g smørblok
  • 125 g kokosmel
  • 175 g flormelis
  • ½ dl kaffe
  • 2 spsk kakao
  • 1 tsk. kanel
  • 1 knivspids salt
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
  2. Rør hørfrø sammen med vand og lad det trække i 10 min.
  3. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  4. Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med æblemos og vanilje soya.
  5. Si de tørre ingredienser ned i det våde og vend det sammen.
  6. Smør en ø22 cm form med kokosolie eller beklæd den med bagepapir.
  7. Fordel dejen i formen og sæt den i ovnen.
  8. Bag kagen i 40 minutter eller til en tandstik kommer ren ud.
  9. Lad kage afkøle helt.
  10. Kom alle ingredienser til toppingen i en gryde og smelt det sammen ved lav varme.
  11. Fordel toppingen på kagen og lad det sætte sig inden der skæres i kagen.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2019/10/den-du-ved-nok-vegansk-og-glutenfri/