Vegansk Pad Thai
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Asiatisk
Antal personer: 2
Ingredienser
  • SAUCE
  • 5 spsk tamarind sauce
  • 3 spsk. tamari
  • 2-3 spsk. ahornsirup, efter smag
  • 200 g brede ris nudler
  • 200 g bønnespirer
  • 2 forårsløg, i tynde skiver
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 rød chili, fint hakket
  • 2 gulerødder, i tynde brede strimler
  • 1 broccoli, i små buketter
  • 1 rød peberfrugt, i strimler
  • Til servering:
  • Ristede, saltede peanuts, fint hakket
  • Frisk koriander
Fremgangsmåde
  1. Kog ris nudlerne 1-2 minutter mindre end efter anvisning på posen.
  2. Pisk alle ingredienser til saucen sammen.
  3. Varm en wok eller stor pande op til medium/høj varme, tilsæt lidt kokosolie og steg løg og chili heri et par minutter under omrøring.
  4. Kom dem over på en tallerken og stil dem til side.
  5. Tilsæt evt. lidt ekstra olie til wokken og steg grøntsagerne med 1 minut i mellem i følgende rækkefølge: broccoli, rød peber, gulerødder, bønnespirer.
  6. Kom grøntsagerne over på en tallerken og stil den til side.
  7. Kom saucen i wokken og vend nudlerne heri, tilsæt hvidløg og vend det sammen.
  8. Til alle de stegte grøntsager og vend det sammen.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2019/11/vegansk-pad-thai/