Dadelkage med karamelsauce
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Kage
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 200 g medjool dadler, uden sten
  • 120 g varm kaffe
  • 1 tsk. bagepulver
  • 125g tahin (reklamelink)
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 30 g kokosfibermel (reklamelink)
  • 30 g tapiokamel
  • ½ tsk. flagesalt
  • Toffee Sauce
  • 100 g medjool dadler, uden sten
  • 225 g kokosmælk
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • ½ tsk. flagesalt
Fremgangsmåde
  1. Hæld den varme kaffe over dadlerne, tilsæt bagepulver og lad det trække i 30 min.
  2. Opvarm ovnen til 175 grader.
  3. Kom de udblødte dadler, kaffe og bagepulver blanding i en foodprocessor, tilsæt tahin, æblecidereddike og vanilje og blend det til en jævn og cremet konsistens.
  4. Tilsæt kokosfibermel, tapiokamel og salt og blend igen til det er jævnt fordelt.
  5. Fordel dejen i 4 store muffin forme, sæt dem i ovnen og bag dem i 30 min.
  6. Vip de bagte dadelkager over på en bagerist og lad dem køle i 15 min.
  7. Kom alle ingredienser til toffee saucen i en blender og blend det til er helt cremet og flydende. Tilsæt evt. mere kokosmælk hvis saucen er for tyk.
  8. Anret dadelkagerne på tallerkner, hæld toffee saucen over og server med det samme
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2019/11/dadelkage-med-karamelsauce/