Fyldte portobello svampe med valnødder og tranebær
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Jul
Antal personer: 6 stk
Ingredienser
  • 6 portobello svampe
  • 3 dl valnødder
  • 3 dl kogte ris
  • 2 spsk. gærflager
  • 1 løg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 2 tsk. salvie
  • 2 tsk. rosmarin
  • 2 tsk. timian
  • 3 spsk. tørrede tranebær, fint hakket
  • 1 spsk. balsamico
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir i en bradepande.
  2. Kom valnødder og gærflager i en blender og puls det til konsistensen er rasp lignende.
  3. Tag ⅓ af portionen fra.
  4. Skrab forsigtigt med en ske de brune riller ud på hver portobello, men gemt det, og placer svampene i bradepanden.
  5. Varm en sauterpande op til medium varme, tilsæt lidt olie og steg løg og hvidløg heri i et par minutter.
  6. Tilsæt alle krydderierne og balsamico og lad det bruse af.
  7. Tilsæt valnød blandingen, kogte ris og tranebær og vend det sammen.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Fordel fyldet i portobello svampene og drys resten af over.
  10. Sæt bradepanden i ovnen og bag dem i 15-20 minutter.
  11. Pynt med fint hakket bredbladet persille og server svampene som tilbehør til fx kartoffelmos og rødkålssalat.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2019/11/fyldte-portobello-svampe-med-valnoedder-og-tranebaer/