Butternutsquash pasta med cremet valnøddesauce
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Pasta
Antal personer: 4
Ingredienser
  • Valnød sauce
  • 100 g valnødder
  • 1 løg, i skiver
  • 2 spsk. ahornsirup, eller anden sødning
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. grøntsagsboullion, fx. Herbamare
  • 2,5 dl pastavand
  • Peber efter smag
  • 240 g valgfri pasta
  • 1 butternut squash, skrællet og i tern
  • Olivenolie
  • 1 tsk. rosmarin
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Hæld kogende vand på valnødderne og lad dem trække imens resten forberedes.
  2. Tænd ovnene på 200 grader og kom bagepapir på 2 bageplader.
  3. Kom løg og butternutsquash på hver bageplade.
  4. Vend løgene med olie og salt og butternut squash med olie, salt og rosmarin.
  5. Sæt begge plader i oven.
  6. Tag løgene ud efter 20-25 min og butternut squash efter 40 min.
  7. Kog pastaen efter anvisning på posen og gem 2,5 dl kogevand.
  8. Hæld vandet fra valnødderne og kom dem i en blender sammen med de bagte løg, ahornsirup, æblecidereddike, salt, grøntsagsboullion, pastavandet.
  9. Blend det til en jævn og cremet konsistens og smag til med salt og peber.
  10. Vend pasten sammen med valnøddesauce og den bagte butternut squash.
  11. Fordel det i 4 skåle og server det. evt. med en frisk salat.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2020/09/butternutsquash-pasta-med-cremet-valnoeddesauce/