Grydebrød - Alm.
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk
Ret: Brød
Antal personer: 1 brød
Ingredienser
  • 300 ml vand
  • 330 ml øl
  • 10 g gær
  • 1 tsk. ahornsirup
  • 400 g manitoba hvedemel
  • 100 g fuldkorns speltmel
  • 2 spsk. flagesalt
Fremgangsmåde
  1. OM AFTENEN
  2. Opløs gær i vand, øl og ahornsirup.
  3. Tilsæt mel og salt.
  4. Rør dejen grundigt sammen.

 Læg et fugtigt viskestykke over skålen og sæt den på køl natten over.
  5. OM MORGENEN
  6. Tænd ovnen på 250 grader varmluft og sæt gryden i ovnen.
  7. Lad ovn og gryde blive gennemvarm i ca. 30 min.
  8. Tag gryden ud af ovnen og drys lidt mel i bunden, hæld dejen i gryden, sæt låget på og sæt gryden tilbage i ovnen.
  9. Bag brødet med låg på i 30 min, tag herefter låget af og bag brødet i yderligere 10 min.
  10. Lad brødet køle lidt af i gryden og vip det herefter ud på en bagerist.
 Lad brødet køle af 1 time inden du skærer i det.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2019/11/grydebroed-verdens-bedste-broed/