Grydebrød - Glutenfri
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Brød
Antal personer: 1 brød
Ingredienser
  • 130 g hvid rismel
  • 130 g brun rismel
  • 120 g sorghum mel
  • 60 g majsstivelse
  • 90 g tapiokamel
  • 3,5 tsk. xanthangum
  • 6 g tørgær
  • 5 dl varmt vand
  • 2 tsk. flagesalt
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
  1. Kom alle de tørre ingredienser i røremaskinen
  2. Start røremaskinen på en lav hastighed og tilsæt vandet i tre omgange. 
Når alt vandet er tilsat, sættes hastigheden på høj og dejen køres i 2 min.
  3. Dæk skålen til med en frysepose. 
Lad den hæve i 2-3 timer på køkkenbordet, stil den herefter på køl i og lad den stå der i 1-2 dage.
  4. Tænd ovnen på 250 grader varmluft og sæt gryden i ovnen.
  5. Lad ovn og gryde blive gennemvarm i ca. 30 min.
  6. Tag gryden ud af ovnen og drys lidt mel i bunden, hæld dejen i gryden, sæt låget på og sæt gryden tilbage i ovnen.
  7. Bag brødet med låget på i 30 min, tag herefter låget af og bag brødet i yderligere 10 min.
  8. Lad brødet køle lidt af i gryden og vip det herefter ud på en bagerist .
Lad brødet køle af 1 time inden du skærer i det.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2019/11/grydebroed-verdens-bedste-broed/