3 x surdejspizza med salvie, mountain koriander og basilikum
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Pizza
Antal personer: 12 stk
Ingredienser
  • Surdej - giver 12 mini pizza el- 4 store
  • 1-1,5 dl surdej - er din surdej meget flydende kan du undlade lidt af væsken
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 spsk olivenolie, ca
  • 1 tsk flagesalt
  • 8-10 g gær, hvis din surdej har hæve egenskaber kan du undlade eller bruge mindre.
  • 6 dl Tipo 00 mel
  • Pizza 1:
  • Pizza sauce
  • Revet vegansk ost
  • Gulerod, i strimler
  • Bønnespirer
  • Infarm Mountain koriander
  • Rød peberfrugt, i skiver
  • Pizza 2:
  • Pizza sauce
  • Revet vegansk ost
  • Rødløg
  • Oliven
  • Semi dried tomater
  • Infarm basilikum
  • Pizza 3:
  • Pizza sauce
  • Revet vegansk ost
  • Hokkaido, i tynde skiver
  • Kejserhatte, i skiver
  • Infarm salvie
Fremgangsmåde
  1. Kom gær, olivenolie, salt og surdej i skålen til røremaskinen og rør det sammen.
  2. Sørg for at gæret er opløst inden mel røres i
  3. Tilsæt melet lidt ad gangen.
  4. Start med 4 dl. og rør det sammen i et par minutter.
  5. Tilsæt herefter de restende 2 dl, men kun lidt ad gangen da dejen skal være til den våde side.
  6. Ælt den herefter i min. 5 min, dæk skålen til og stil den til hævning i min. 12 timer.
  7. Skal du først bruge dejen dagen efter kan du stille dejen på køl efter nogle timer og tage dejen ud 1 time før du skal bruge den.
  8. Tænd ovnen på 225 grader og gerne højere hvis din ovn kan det.
  9. Har du pizzasten eller bagestål varmer de op sammen med ovnen.

har du ikke, lader du bare din bageplade med bunden op varme op i ovnen.
  10. Drys lid mel på bordet og del dejen i 12 stykker.
  11. Rul dejen ud og placer dem på bagepapir.

Smør med tomatsauce og drys med ost.
  12. Top med gulerødder og peberfrugter på den ene. 
Rødløg, tomater og oliven på den anden.
Hokkaido, kejserhatte og salvie på den sidste.
  13. Bag dem 3 ad gangen i ca. 10 min.
  14. Pynt med infam krydderurter efter bagningen.
  15. Koriander på nr. 1, basilikum på nr. 2 og salvie på. nr. 3.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2020/11/3-x-surdejspizza-med-salvie-mountain-koriander-og-basilikum/