Lilla spidskålssalat med bagte kartofler og oliven
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salar
Antal personer: 2-4
Ingredienser
  • 500 g kartofler, i kvarte
  • olivenolie
  • salt
  • 1 lilla spidskål, fint snittet
  • Æblecidereddike
  • Salt
  • 100 g bredbladet persille, groft hakket
  • 75 g kalamata olivenolie
  • 75 g soltørrede tomater, i tern
  • 1 dl solsikkekerner
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Fordel kartoflerne herpå og vend dem med olivenolie og salt.
  3. Varm en pande op til høj varme og steg solsikkekernerne herpå til de er gyldne og begynder at dufte.
  4. Sæt pladen i ovnen og bag dem i ca. 25 min. eller til de er gyldne og møre.
  5. Lad dem køle lidt inden de vendes i salaten.
  6. Kom den fintsnittede spidskål i en skål og vend det med lidt æblecidereddike og salt.
  7. Vend persille i, oliven og soltørrede tomater i.
  8. Vend tilsidst de nu lettere afkølede kartofler i og drys med ristede solsikkekerner.
  9. Server salaten som tilbehør eller nyd den som den er.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2021/01/lilla-spidska%cc%8alssalat-med-bagte-kartofler-og-oliven/