Kung Pao Cauliflower
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Tilbehør
Ret: Asiatisk
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 1 blomkål, delt i buketter
  • 4 spsk. mel
  • 4 spsk. maizena
  • 4 spsk. plantemælk
  • 1 sød peberfrugt, i tern
  • Sauce:
  • 150 ml risvineddike
  • 4 spsk. tamari
  • 4 spsk. sukker
  • 1 spsk. maizena
  • 1 spsk. ristet sesamolie
  • 1 tsk. Sichuan peber, knuste
  • 1 spsk. chiliflager
  • 2,5 cm ingefær, fint rever
  • 4 fed hvidløg, fint revet
  • Til servering:
  • Ristede saltede peanuts
  • 2 forårsløg, i tynde skiver
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Kom blomkål buketterne i en skål og vend dem med mel, maizena og plantemælk så alle stykker er dækket.
  3. Kom herefter blomkålen på bagepladen og sæt dem til side.
  4. Kom alle ingredienser til saucen i en gryde og bring det i kog under omrøring. Saucen skal tykne, det tager ca. 10 min. Det er vigtigt du bliver ved med at røre i gryden. Ellers brænder maizenaen på.
  5. Når saucen er tyknet hældes den over blomkålene og saucen fordeles.
  6. Sæt pladen i ovnen og bag det i 20 min.
  7. Tag pladen ud og fordel peberfrugterne ovenpå og sæt pladen tilbage i oven og bag det i yderligere 10 min.
  8. Anret kung pau blomkålen i en skål og pynt med peanuts og forårsløg,
  9. Server retten som tilbehør til andre asiatiske retter eller server den som en snack.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2021/03/kung-pao-cauliflower/