Semlor med lemon curd
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Fastelavn
Antal personer: 6 stk
Ingredienser
  • 1 portionsemlor boller
  • 3 dl. lemon curd
  • 4 dl. vegansk fløde, fx. Alpro, Oatly el. Aito
  • 1 vaniljestang - kornene her af
  • lidt sukker til at blande vaniljen med
  • lidt citronsaft til flødeskummet
Fremgangsmåde
  1. Følg fremgangsmåden på bollerne her
  2. Skrab vaniljekornene ud på et skærebræt, tilsæt lidt sukker og bland de to ting sammen med en kniv.
  3. Kom fløden i en skål tilsæt vaniljesukkeret og citron og pisk det til en luftig og fast flødeskum.
  4. Kom skummet på en sprøjtepose med en stor tyl i og læg den på køl imens bollerne køler en smule.
  5. Varm ovnen op til 200 grader over + undervarme ( ikke varmluft) og bag bollerne i ca. 15 min.
  6. Tag bollerne ud af ovnen lad dem køle i ca. 15 min.
  7. Skær en trekant i toppen af alle bollerne i en skrå vinkel så toppen danner en trekant.
  8. Skrab det bløde ud af bollerne med en gaffel.
  9. Rør krummerne sammen med den lemon curd1 h 3 og fordel det i bollerne.
  10. Tag cremen ud og fyld bollerne med cremen så det danner en top over bollen.
  11. Placer de afskårede toppe og drys med flormelis.
  12. Semlor bør spises samme dag de er lavede.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2021/02/semlor-med-lemon-curd/