Drunken noodles
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Asiatisk
Antal personer: 2
Ingredienser
  • 200 g brede risnudler
  • 1 rødløg, i skriver
  • 3 fed hvidløg, fint revet
  • 1 rød peberfrugt, i strimler
  • 1 broccoli, i små buketter
  • 4 forårsløg, julienne skåret ( kun den grønne del)
  • 1 håndfuld thaibasilikum
  • Kokosolie til stegning
  • Sauce:
  • 1 spsk. brun farin
  • 2 spsk. varmt vand
  • 1 spsk. vegansk østersauce
  • 1 spsk. mørk soyasauce
  • 1 spsk. tamari
  • 2 spsk. vegansk fiskesauce
  • 1-3 tsk. sriracha - tilsæt efter smag
Fremgangsmåde
  1. Udblød nudlerne i koldt vand i 45 min.
  2. Rør alle ingredienserne til saucen sammen og til den til side.
  3. Varm en wok eller sauterpande op til medium høj varme.
  4. Tilsæt lidt kokosolie og steg løg og peberfrugt heri et par min,
  5. Tilsæt hvidløg og broccoli og lad dem stege med yderligere 2-3 min.
  6. Tag grøntsagerne af panden og stil dem til siden.
  7. Tilsæt de udblødte nudler og saucen og lad dem stege i ca. 5 minutter.
  8. Tilsæt forårsløg, thaibasilikum og de stegte grøntsager og vend det sammen.
  9. Lad det stege 1-2 minutter og retten er klar til servering.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2021/03/drunken-noodles/