Veganske rabarbersnegle med smørcreme
Forfatter: Maria - Vanløse Blues
Opskrifts type: Kage
Antal personer: 16
- Rabarberkompot:
- 300 g rabarber, i tern
- 75 g flormelis
- Snegle:
- 25 g gær
- 2 dl lun soyamælk
- 50 ml aquafaba
- 2 spsk. sukker
- 100 g blødt smør
- 500 g mel
- ½ tsk. flagesalt
- 50 ml aquafaba + 1 spsk. sukker til pensling
- Vaniljefrosting:
- 125 g smørblok - blødt, men fast
- 175 g flormelis
- 1-2 spsk. fløde fx. Alpro piskbar
- 1 tsk. flydende vanilje
- Kom rabarber og flormelis i en gryde og bring det i kog.
- Lad det simre til rabarberen er helt mør og konsistensen er tyk.
- Kom det i en skål og lad det køle ned.
- Opløs gæren i mælken i skålen til røremaskinen.
- Tilsæt aquafaba, sukker, smør, salt og mel og ælt til dejen er blød og glat.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en 30 x 30 cm firkant.
- Smør rabarberkompotten ud på dejen og rul dejen tæt sammen.
- Skær enderne af så rullen er helt symmetrisk.
- Skær den i 16 lige store stykker af ca. 2 cm tykkelse.
- Placer dem på en bradepande med bagepapir, dæk dem til og lad dem hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
- Pisk aquafaba og sukker sammen og pensel sneglene med det.
- Bag sneglene ved 200° i ca. 15 min.
- Lad dem køle 10 min i formen og tag dem herefter ud på en bagerist.
- Lad dem køle i yderligere 30 min og lav herefter vaniljefrostingen.
- Pisk smørret lyst og luftigt i ca. 5 min enten i en røremaskine eller men en håndmixer.
- Tilsæt halvdelen af flormelisen og pisk i 4-5 min.
- Tilsæt resten og pisk igen i 4-5 min.
- Tilsæt fløde og vanilje og pisk i 2-3 min.
- Smør den luftige smørcreme på sneglene og nyd dem med det samme.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2021/04/veganske-rabarbersnegle-med-smoercreme/
3.5.3251