Veganske rabarbersnegle med smørcreme
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Kage
Antal personer: 16
Ingredienser
  • Rabarberkompot:
  • 300 g rabarber, i tern
  • 75 g flormelis
  • Snegle:
  • 25 g gær
  • 2 dl lun soyamælk
  • 50 ml aquafaba
  • 2 spsk. sukker
  • 100 g blødt smør
  • 500 g mel
  • ½ tsk. flagesalt
  • 50 ml aquafaba + 1 spsk. sukker til pensling
  • Vaniljefrosting:
  • 125 g smørblok - blødt, men fast
  • 175 g flormelis
  • 1-2 spsk. fløde fx. Alpro piskbar
  • 1 tsk. flydende vanilje
Fremgangsmåde
  1. Kom rabarber og flormelis i en gryde og bring det i kog.
  2. Lad det simre til rabarberen er helt mør og konsistensen er tyk.
  3. Kom det i en skål og lad det køle ned.
  4. Opløs gæren i mælken i skålen til røremaskinen.
  5. Tilsæt aquafaba, sukker, smør, salt og mel og ælt til dejen er blød og glat.
  6. Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en 30 x 30 cm firkant.
  7. Smør rabarberkompotten ud på dejen og rul dejen tæt sammen.
  8. Skær enderne af så rullen er helt symmetrisk.
  9. Skær den i 16 lige store stykker af ca. 2 cm tykkelse.
  10. Placer dem på en bradepande med bagepapir, dæk dem til og lad dem hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
  11. Pisk aquafaba og sukker sammen og pensel sneglene med det.
  12. Bag sneglene ved 200° i ca. 15 min.
  13. Lad dem køle 10 min i formen og tag dem herefter ud på en bagerist.
  14. Lad dem køle i yderligere 30 min og lav herefter vaniljefrostingen.
  15. Pisk smørret lyst og luftigt i ca. 5 min enten i en røremaskine eller men en håndmixer.
  16. Tilsæt halvdelen af flormelisen og pisk i 4-5 min.
  17. Tilsæt resten og pisk igen i 4-5 min.
  18. Tilsæt fløde og vanilje og pisk i 2-3 min.
  19. Smør den luftige smørcreme på sneglene og nyd dem med det samme.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2021/04/veganske-rabarbersnegle-med-smoercreme/