Veganske varme hveder
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Boller
Antal personer: 12
Ingredienser
  • 25 g gær
  • 250 ml soyamælk
  • 1 tsk. flagesalt
  • 50 g sukker
  • 100 ml aquafaba
  • 550-600 g hvedemel
  • Knust kardemomme fra 10-12 friske kapsler
  • 55 g blødt smør, i tern
Fremgangsmåde
  1. Smuldr gæren ned i skålen til røremaskinen.
  2. Lun mælken til 40°, hæld det i skålen med gær og rør den ud heri.
  3. Tilsæt salt, kardemomme, aquafaba og 550 g mel.
  4. Ælt dejen ved medium hastighed i 10 min.
  5. Efter 10 min tilsættes smørret lidt ad gangen imens der æltes langsomt.
  6. Tilsæt en smule mere mel til dejen er sammenhængende.
  7. Dejen skal være smidig og ikke tør. Du skal kunne røre dejen med et let tryk uden den klistre sig fast.
  8. Dæk skåle til med film og stil den til hævning i 30 min.
  9. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 12 lige store dele ca. 80/85 g.
  10. Stram bollerne op ved at folde dejen ind mod midten hele vejen rundt og tril dem helt runde på bordet med en hul hånd.
  11. Kom bagepapir i en bradepande og placer bollerne så de lige akkurat ikke rører hinanden.
  12. Lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
  13. Bag hvederne ved 190° grader ( ikke varmluft ) i ca. 20 min,
  14. Lad hvederne afkøle 10 min i formen og vend dem herefter ud på en bagerist.
  15. Spis dem nybagte eller ristede med smør.
  16. Hvederne er også fryseegnede.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2021/04/veganske-varme-hveder/