Spicy harissa vafler & kålsalat med gulerødder & friske abrikoser
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Jeg bruger etTefal Snack Collection Multijern til at lave mine vafler i.
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Marokkansk, vafler
Antal personer: 2 personer
Ingredienser
  • VAFLER:
  • 2 dl. kikærtemel
  • 2 dl. vand
  • 2 tsk. harissa
  • ½ tsk. flagesalt
  • KÅLSALAT MED GULERØDDER & FRISKE ABRIKOSER:
  • 300 g grønkål, fint hakket
  • 300 g gulerødder, skrællet og skåret i tykke diagonale skiver
  • 1 rød peberfrugt, i tern
  • 2 friske abrikoser, i skiver
  • saften fra 1 lime
  • 1 tsk. ristet sesamolie
  • ¼ tsk. flagesalt
  • Frisk koriander og sesamfrø til drys
  • HARISSA DRESSING:
  • 1 dl. soya yoghurt
  • 2 tsk. harissa
  • ½ tsk. flagesalt
Fremgangsmåde
  1. Rør alle ingredienser til valflerne sammen og bag dejen af 2 omgange i et vaffeljern.
  2. Vend alle ingredienser til salaten sammen og fordel den i 2 skåle.
  3. Drys med koriander og sesamfrø og server vaflerne og harissa dressingen til.
Tips
Kan du ikke finde Harissa, der hvor du handler, så kan du lave en krydderpasta af tomatpure, limesaft, spidskommen, paprika, cayennepeber, hvidløg, koriander, salt og olivenolie.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/08/spicy-harissa-vafler-kaalsalat-med-guleroedder-og-friske-abrikoser/