Grønne & glutenfrie quinoaboller
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Glutenfri, vegansk
Ret: Brød og boller
Antal personer: 8 stk
Ingredienser
  • 
1 spsk. pulveriseret loppefrøskaller ( fx. Gul Husk )
  • 4 dl. vand
  • 250 g spinat fra frost - optøet
  • 1½ dl. quinoamel ( kan erstattes af hirsemel )
  • 1 dl. quinoaflager ( kan erstattes af hirseflager )
  • 1 dl. rismel
  • 1 dl. græskarkerner
  • 1 tsk. flagesalt
Fremgangsmåde
  1. Rør loppefrøskallerne sammen med vandet og lad det trække i 10 min.
  2. Pisk det luftigt med en håndmixer i 5 min.
  3. Skift til dejkroge og rør nu alle ingredienser sammen.
  4. Tænd ovnen på 180 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  5. Form dejen til 8 boller ved hjælp af 2 spiseskeer.
  6. Sæt pladen i ovnen og bag bollerne i 40-50 minutter.
  7. Lad bollerne køle af på en bagerist.
  8. Spis bollerne med dit yndlings pålæg eller brug dem som burgerbolle.
  9. Bollerne bør opbevares på køl og er desuden fryseegnet.
  10. TIP: smør dem fx. med den lækre cashew smørreost
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/08/groenne-glutenfrie-quinoaboller/