Kikærtepasta med grillet peberfrugtsauce, aubergine og spinat
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
TIP: Peberfrugtsaucen er lidt tidskrævende affære, så bag gerne peberfrugterne dagen før.
Forfatter:
Opskrifts type: Pasta
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 250 g kikærtepasta, eller din foretrukne pasta
  • 3 røde peberfrugter
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 løg, fint hakket
  • 1-2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. oregano
  • 1 spsk. balsamico glacé
  • olivenolie til stegning
  • salt og peber
  • 1 aubergine, i halve skiver
  • 100 g frisk baby spinat
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 250 grader, kom peberfrugterne i et ovnfast og grill dem til de er helt sorte.
  2. Tag fadet ud af ovnen, dæk peberfrugterne til med et stykke bagepapir og viskestykke og lad dem køle ned.
  3. Pil det sorte skind af peberfrugterne og fjern kernehuset.
  4. Varm en gryde op til medium varme, tilsæt olivenolie og steg løget heri i 5-7 minutter. Tilsæt hvidløg, paprika og oregano og steg yderligere 1 min.
  5. Tilsæt peberfruger og hakkede tomater og lad det simre i 10 min.
  6. Blend det til en jævn og cremet sauce men enten en stavblender eller i en blender - vær obs på om din blender kan tåle varme ting.
  7. Smag saucen til med balsamico glacé, salt og peber.
  8. Varm en stor pande op til medium varme, tilsæt olivenolie og steg auberginerne heri i 10 min. Vend rundt i dem undervejs.
  9. Bring en gryde vand i kog, tilsæt salt og pasta og kog efter anvisningen på pakken.
  10. Hæld vandet fra og dryp pastaen af.
  11. Tilsæt peberfrugtsauce og pasta til auberginerne på panden og vend det godt rundt. Tilsæt så spinaten, vend rundt igen og når spinaten er faldet sammen er retten klar til servering.
  12. Anret pastaretten i dybe tallerkner og server evt. frisk spinat til.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/08/kikaertepasta-med-grillet-peberfrugtsauce-aubergine-og-spinat-vgf/