VEGANSKE HARISSA KØDBOLLER
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Antal personer: 14 stk.
Ingredienser
  • 125 g lys soy4you granulat
  • 5 dl grøntsags bouillon
  • 1 hørfrø æg ( 1 spsk. knuste hørfrø + 3 spsk. vand, rørt sammen og trukket i 10 min)
  • 1 løg, fint revet
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 3 spsk. fint hakket frisk koriander
  • 3 spsk. Green Harissa fx. fra Al´Fez
  • 3 spsk. kokosfibermel
  • 3 spsk. loppefrøskaller
  • 1 tsk. flagesalt
Fremgangsmåde
  1. Varm grøntsagsbouillionen op til kogepunktet, sluk for varmen og tilsæt soyagranulaten.
  2. Lad den trække i 3-5 minutter, eller til alt væsken er absorberet.
  3. Rør løg, hvidløg, hørfrø æg, salt og harissa sammen i en skål.
  4. Tilsæt den udblødte soyagranulat og rør det sammen.
  5. Vend farsen sammen med kokosfibermel og loppefrøskaller og lad farsen samle sig i 10 min.
  6. Tænd ovnen på 200 grander og kom bagepapir på en bageplade.
  7. Form farsen til 14 kødboller og placér dem på bagepladen.
  8. Sæt pladen i ovnen og bag dem i 20 min.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/05/kokos-rabarber-curry-med-veganske-harissa-koedboller-blomkaalsris-v-gf/