Banan Granola
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Morgenmad
Antal personer: 10-15 portioner
Ingredienser
  • 4 meget modne bananer
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 2 tsk. kanel
  • 1 nip flagesalt
  • 2,5 dl. hel boghvede
  • 2,5 dl. glutenfri havregryn
  • 3 spsk. frysetørrede hindbær
  • 2 dl. pecannødder, groft hakkede
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 150 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Skræl bananerne og kom dem i en foodprocessor sammen med kanel, kardemomme og salt og blend det helt jævnt og cremet.
  3. Kom havregryn og hel boghvede i en skål og vend det sammen med bananmosen.
  4. Spred det ud i på bagepladen og bag det gylden og sprødt i ca. 20-25 min.
  5. Vend rundt i det et par gange undervejs.
  6. Tag pladen ud af ovnen og lad granolaen køle af.
  7. Når granolaen er helt afkølet vendes den sammen med frysetørret hindbær og pecannødder.
  8. Kom granolaen i en lukket beholder og brug det som topping på fx. greenies, smoothies, yoghurt, chiagrød, med mandelmælk eller drysset på en morgenmadssalat - det er overraskende godt!
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/05/banan-granola/