Kanelsnegle
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Veganske, glutenfrie, bløde og snaskede kanelsnegle
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Kage
Antal personer: 12 stk
Ingredienser
  • 100 g fuldkornsrismel
  • 100 g glutenfri mel fx. havremel, boghvedemel, kastanjemel eller hirsemel
  • 2 spsk. FiberHUSK ( den gule )
  • 1 tsk. xanthan gum*
  • 1 tsk tørgær
  • 1 tsk flagesalt
  • 4 dl vand
  • FYLD:
  • 150 g Naturli´Smørbar
  • 150 g kokossukker
  • 1 spsk. kanel
Fremgangsmåde
  1. Pisk smørbar, sukker og kanel sammen og stil det på køl imens du laver dejen.
  2. I en skål blandes de tørre ingredienser sammen, tilsæt vandet og rør det sammen til en jævn og ensartet dej.
  3. Lad dejen stå og samle sig i 10 min.
  4. Pensel 2 stykker bagepapir med smørbar.
  5. Rul dejen ud imellem de 2 smurte stykker bagepapir - så langt ud til kanterne det er muligt.
  6. Tænd ovnen på 175 grader og smør en form/fad med smørbar.
  7. Tag fyldet ud af køleskabet og smør det ud dejen med en dejskraber.
  8. Rul dejen sammen med hjælp fra bagepapiret.
  9. Skær dejen i 12 lige store skiver og placer dem helt tæt i fadet.
  10. Sæt fadet i ovnen og bag dem i 45 min.
Tips
* Xanthan gum kan undlades, men giver en rigtig god struktur.
Kanelsneglene skal bages i et fad eller form, da fyldet ellers vil smelte ud og sneglene vil blive knas tørre.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/10/kanelsnegle-glutenfrie-og-veganske/