Choko orange granola
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Morgenmad
Antal personer: 10-15 portioner
Ingredienser
  • Granola sovs:
  • 3 dl æblemos (fx. Urtekrams)
  • 2 økologiske appelsiner, saft og skal heraf
  • 1 tsk. vanillepulver
  • 5 spsk. kakaopulver
  • 1 spsk. ahornsirup, eller anden flydende sødning
  • Granola blanding:
  • 5 dl havregryn - gerne en blanding af grov og fin valset
  • 2 dl hel boghvede
  • 2 dl solsikkekerner
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 150 grader og kom bagepapir på en bageplade
  2. I en stor skål røres æblemos sammen med vaniliepulver, ahornsirup, kakaopulver, appelsinsaft og skal.
  3. Tilsæt havregryn, hel boghvede og solsikekerner i skålen med granolasovsen og vend det hele godt rundt.
  4. Spred granolaen ud på bagepladen.
  5. Sæt pladen i ovnen, bag granolaen i 40-45 min, men vend rundt i det nogle gange undervejs.
  6. Lad granolaen køle helt af inden den hældes på et glas med låg.
  7. Spis granolaen som topping på greenie, soya yoghurt, chiagrød eller snup en lille håndfuld når lysten til noget lækket melder sig.
  8. Granolaen holder sig fint i 2-3 uger.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2019/01/choko-orange-granola/