Rødbede falafler
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Marokkansk
Antal personer: ca. 25 stk.
Ingredienser
  • 250 g kikæter (tørvægt)
  • 100 g kogte rødbeder
  • 1,2 dl kikærtemel eller anden glutenfri mel
  • 1 dl pistacienødder - usaltede fra fx. Nøddebazaren
  • 1 løg
  • Knust kardemomme fra 12 kardemomme kapsler
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. tahin
  • 2 tsk. stødt ingefør el. en tommelfinger stort stykke frisk
  • 2 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde
  1. Sæt kikærterne i blød i vand i min. 10-12 timer.
  2. Hæld vandet fra kikærterne. Skyl og afdryp dem.
  3. OBS: kikærterne ikke skal koges.
  4. Kom kogte rødbeder, løg, ingefær, kardemomme, citronsaft, tahin, salt og bagepulver i foodprocessoren og hak det helt jævnt.
  5. Tilsæt de kun udblødte kikærter og giv dem nogle gange med puls knappen, så der er lidt struktur tilbage i farsen.
  6. Tilsæt mel og hakkede pistacienødder fordel det jævnt.
  7. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  8. Form farsen til kugler, placer dem på bagepladen og pensel dem med olivenolie.
  9. Sæt pladen i ovnen og bag falaflerne gyldne og sprøde i 20 - 25 min.
Tips
Kikærter til falafler skal IKKE koges og der kan derfor ikke bruges kikærter fra dåse.
Bidet og konsistensen i en original falaffel kommer fra at kikærterne ikke koges, istedet tilberedes de når falaflerne enten bages eller steges og kommer altså ikke til at smage mærkeligt.
Bruger du kogte kikærter får du en meget blød konsistens og er mere en vegansk frikadelle end en falaffel, så hvis du vil have en original falaffel, skal kikærterne altså kun udblødes.

Bagepulver tilsættes for at få en luftig konsistens, det kan sagtens undlades, men giver så en mere kompakt konsistens.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/10/roedbede-falafler-og-gulerod-chili-hummus/