Gulerod-chili hummus
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Marokkansk
Antal personer: 8 dl
Ingredienser
  • 250 g kikærter - tørvægt eller 2 dåser
  • 4 store gulerødder
  • 1 squash
  • 3 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. tahin
  • 2 spsk. Sambal olek
  • 2 tsk flagesalt
Fremgangsmåde
  1. Udblød kikærterne i 10-12 timer.
  2. Kog kikærterne i rigeligt vand med 1 tsk. natron i 2 timer.
  3. Spring disse 2 trin over hvis du bruger kikærter fra dåse.
  4. Skær gulerødderne i skiver og damp dem til de er helt møre, ca. 20 min.
  5. Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem med koldt vand.
  6. Skær squashen i grove tern.
  7. Kom alle ingredienser i foodprocessoren op blend det helt jævnt og cremet.
  8. Smag hummus´en til med salt.
Tips
Opbevar hummus´en i en lukket beholder i køleskabet, her holder den sig min. 5 dage.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/10/roedbede-falafler-og-gulerod-chili-hummus/