Quinoa salat med blommer, svampe og spinat
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat
Antal personer: 2-4 portioner
Ingredienser
  • 2 dl quinoa
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 250 g svampe, fx. champignon eller østershatte
  • 200 g frisk spinat
  • 4 blommer, i skiver
  • 1 dl. ristede hasselnødder, groft hakket
  • 2 spsk. frisk timian, fint hakket
  • Olivenolie til stegning
  • Dressing:
  • Saft og fint revet skal, fra 1 økologisk appelsin
  • 5 cm frisk ingefær
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. kokossirup
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Skyl quinoaen grundigt i koldt vand i en si.
  2. Kog quinoaen i grøntsagsbouillon i 15 min.
  3. Rør quionaen igennem med en gaffel, det giver den bedste konsistens.
  4. Riv ingefæren groft og pres alt saften ud i en skål sammen med de øvrige ingredienser til dressingen og smag den til med salt og peber.
  5. Rens svampene og skær dem i kvarte.
  6. Varm en pande op til medium varme, tilsæt olivenolie og steg svampene heri i 5min.
  7. Tilsæt timian, salt og peberog steg det yderligere 2-3 min.
  8. Vend quinoa og svampe sammen med dressingen og lad det køle lidt ned.
  9. Tilsæt blommer og spinat og vend det rundt.
  10. Anret salaten i en serveringsskål og punt med hakkede ristede hasselnødder.
  11. Spis salaten som den er eller server dem som tilbehør til lune efterårsfrikadeller.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/10/efteraars-quinoasalat-med-blommer-svampe-og-spinat/