Karrykål med kokos & kikærter
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Indisk
Antal personer: 2-3 portioner
Ingredienser
  • 240 g udblødte og kogte kikærter - svarende til 1 dåse
  • 1 savoykål, i tynde strimler
  • 250 g grønne bønner, friske eller frosne
  • 1 rødløg, i tynde skiver
  • 160 ml kokosmælk
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 5 cm frisk ingefær, fint revet
  • 1 tsk. karry
  • Salt og peber
  • kokosolie til stegning
  • Til servering:
  • Frisk koriander
  • Chiliflager
  • Kokosflager
  • Granatæblekerner
Fremgangsmåde
  1. Varm en sauterpande op til medium/høj varme.
  2. Tilsæt kokosolien og steg løget heri i 5 min.
  3. Tilsæt karry og hvidløg, fordel det i løgene og lad det stege med i 1 min.
  4. Tilsæt de grønne bønner og kikærter og steg i yderligere 3 min.
  5. Tilsæt kål og vend det godt rundt og tilsæt så kokosmælken.
  6. Lad retten simre indtil kålen er faldet sammen, det tager ca. 5 min.
  7. Smag retten til med salt og peber.
  8. Spis retten som den er toppet med koriander, chili og kokos, eller server brune ris eller quinoa til.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/10/karry-kaal-med-kokos-og-kikaerter/