Intens vegansk og glutenfri chokolade konfekt tærte
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Dessert
Antal personer: 8 personer
Ingredienser
  • Bund:
  • 2½ dl mandler
  • 120 g tørre dadler, uden sten
  • 4 spsk. kokosmel
  • 1 nip flagesalt
  • Fyld
  • 200 g mørk chokolade, min 75 % - jeg bruger 92 %
  • 600 g silken tofu*
  • 3 spsk kokossirup, eller anden flydende sødning
  • 1 lime, fintrevet skal heraf
  • 1 vanilijestang, kornene heraf
  • 1 spsk. cognac
  • 1 stort nip flagesalt
  • PYNT:
  • Ristede hasselnødder, fint hakkede
  • Limeskal
  • Hindbær
Fremgangsmåde
  1. Kom alle ingredienser til bunden i en foodprocessor og blend det til det er en klistret og sammenhændende masse.
  2. Fordel blandingen i et tærtefad og sæt den i fryseren imens du laver fyldet.
  3. Smelt chokoladen i en skål over et vandbad.
  4. Pres overskydende væske ud af tofuen igennem et ostelærred eller rent viskestykke.
  5. Kom tofuen i en foodprocessor sammen med alle de øvrige ingredienser og blend det helt jævnt og cremet.
  6. Tilsæt den smeltede chokolade og blend igen indtil det er jævnt fordelt og konsistensen er jævn og cremet.
  7. Fordel blandingen ovenpå bunden og stil den på køl i 20 min. inden den serveres.
  8. Lige inden servering pyntes tærten med hasselnødder, hindbær og limeskal.
Tips
* Jeg bruger Silken tofu fra mærket Clearspring. Det er økologisk og kan købes i helseskosten eller velassorterede supermarkeder hvor du sikkert skal finde den i den asiatiske afdeling. Du kan også købe silken tofu hos de etniske købmænd.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/10/intens-chokoladekonfekt-taerte/