Boghvedepandekager med spinat og svampe
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: aftensmad
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 4 dl boghvedemel
  • 3 spsk. chiafrø + 9 spsk. vand
  • 8 dl vand
  • 400 g frisk spinat
  • 250 g svampe, fx, kajserhatte, i skiver
  • 2 rødløg, i skiver
  • 1 spsk. frisk timian
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Rør chiafrø og vand sammen og lad det trække i 10 min.
  2. Sigt boghvedemelet ned i en skål.
  3. Tilsæt salt, peber og chiablandingen.
  4. Tilsæt vandet og det sammen til en jævn dej.
  5. Tildæk skålen og lad den trække i 30 min.
  6. Varm en pande op til medium-høj varme og tilsæt lidt kokosolie.
  7. Hæld ½ dl. dej på panden og fordel dejen hurtigt.
  8. Når pandekagen er tør på oversiden, vendes den og steges 1 min på den anden side.
  9. I en anden sauterpande steges løg og svampe møre i let kokosolie og timian.
  10. Tilsæt spinaten, læg låg på panden og vent 1 min.
  11. Spinaten er nu fladet sammen og det hele vendes sammen.
  12. Fyld boghvedepandekagerne med spinat-svampe fyldet og server quinoasalaten til.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/11/boghvedepandekager-med-spinat-og-quinoasalat/