Quinoasalat med bolchebeder og dampet broccoli
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: salat
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 3 dl quinoa - ukogt
  • 1 broccoli
  • 300 g bolchebeder ( alm. rødbeder kan også bruges )
  • 2 dl. ristede hasselnødder
  • 1 spsk. frisk timian
  • saft og fint revet skal fra 1 økologisk appelsin
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Skyl quinoaen grundigt igennem en si.
  2. Kom det i en kaserolle sammen med 6 dl vand og 1 tsk. flagesalt.
  3. Bring det i kog og lad det simre i 15 min.
  4. Rør quinoa´en løs og luftig med en gaffel.
  5. Del broccolien i mindre buketter og kom dem i dampindsatsen.
  6. Kom lidt vand i bunden af gryden, sæt indsatsen i og læg låg på.
  7. Bring det i kog og damp broccolien i 2 minutter.
  8. Skræl bederne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern.
  9. Hak hasselnødderne groft.
  10. Kom quinia, bolchebeder og broccoli i en skål og vend det med timian, olivenolie appelsinsaft og skal og pynt med hakkede hasselnødder.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/11/boghvedepandekager-med-spinat-og-quinoasalat/