Indiske butternutsquash fritter
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri, tilbehør
Ret: indisk
Antal personer: 10 stk.
Ingredienser
  • 1 butternutsquash, groft revet
  • 2 spsk. hørfrø + 6 spsk. vand
  • 2 dl. kikærtemel
  • 1 løg, fint revet
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 håndfuld frisk koriander, groft hakket
  • 1 dl. pistacienødder, groft hakket
  • 2 spsk. nigellafrø
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. spidskommen
  • ¼ tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. flagesalt
  • Smeltet kokosolie til pensling
Fremgangsmåde
  1. Rør knuste hørfrø og vand sammen og lad det trække i 10 min.
  2. Vend revet butternutsquash sammen med hørfrø blandingen, løg, hvidløg og koriander.
  3. Tilsæt frø, nødder og krydderier og vend det sammen.
  4. Tilsæt kikærtemelet lidt ad gangen og fordel det grundigt.
  5. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  6. Form farsen til 10 store fritter og placer dem på bagepladen.
  7. Pensel fritterne med smeltet kokosolie.
  8. Sæt pladen i ovnen og bag dem i 25 min.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/11/indiske-butternutsquash-fritter-og-kaalsalat-med-karrydressing/