Spicy karrydressing
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Indisk
Antal personer: 7 dl
Ingredienser
  • 2,5 dl solsikkekerner - udblødt i 3-4 timer
  • 4-5 dl frisk vand
  • 2 spsk. gærflager ( kan undlades )
  • 2 spsk. tamari
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • Saften fra 1 lime
  • 1 stængel citrongræs, groft hakket
  • 5 cm frisk ingefær
  • 1 lillle stykke gurkemeje
  • 1 spsk. karry
  • 1 spsk. kokossirup eller anden sødning
  • ¼ tsk. cayennepeber
Fremgangsmåde
  1. Kom de udblødte solsikkekerner uden udblødningsvandet i en blender.
  2. Tilsæt alle øvringe ingerdienser, men start med 4 dl vand.
  3. Blend det helt jævnt og cremet.
  4. Smag til med tamari og tilsæt lidt ekstra vand hvis du syntes syntes dressingen er for tyk.
  5. Hæld dressingen på flaske.
  6. Opbevar dressingen på køl, her holder den sig min. 5 dage.
Tips
Dressingen skal godt skille efter nogle timer i køleskabet, det er helt normalt og du skal bare ryste den godt, så er den så god som ny igen.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/11/indiske-butternutsquash-fritter-og-kaalsalat-med-karrydressing/