Krydret og svampet græskarkage
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: kage, dessert
Antal personer: 8 stykker
Ingredienser
  • 2,5 dl græskarmos
  • 2 spsk. chiafrø
  • 6 spsk. coconut dream (kokos/rismælk)
  • 1 dl. kokosfibermel
  • 1 dl. ahornsirup
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk. pumpkin pie spice
  • Frosting:
  • 2,5 dl cashewnødder, udblødt i min. 4 timer
  • saften fra 1 appelsin
  • 1 tsk. pumpkin pie spice
  • 1 spsk. ahornsirup
  • Kandiserede græskarkerner:
  • 1 dl. græskarkerner
  • 1 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. ahornsirup
  • ½ tsk. pumpkin pie spice
  • Revet appelsin skal til pynt
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 175 grader og kom bagepapir i en 22 cm bageform.
  2. Rør chiafrøene sammen med mælken og lad det trække i 10 min.
  3. Smelt kokosolien i en gryde.
  4. Rør græskarmos sammen med kokosolie, ahornsirup, chiablandingen, krydderier, salt og bagepulver.
  5. Sigt kokosfibermelet i og lad dejen stå og samle sig i 10 min.
  6. Kom dejen i en 22 cm bageform og bag den i 30-35 min. eller til en tandstik kommer ren ud når du prikker i den.
  7. Tag forsigtigt kagen ud af formen og lad en afkøle på en bagerist.
  8. Kom alle ingredienser til frostingen i en blender eller foodprocessor og blend det helt let jævnt og cremet.
  9. Smag cremen til med vanileje, appelsinsaft og pumpkin pie spice.
  10. Varm en pande op til mediumvarme, smelt kokosolien og rist græskarkernerne heri indtil de begynder at poppe.
  11. Tilsæt ahornsiruo og pumpkin pie spice og vend det godt rundt.
  12. Spred de kandiserede græskarkerner ud på et stykke bagepapir og lad dem afkøle her.
  13. Fordel frostingen på kagen og pynt med appelsinskal og græskarkerner.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/11/graeskarkage-med-cashewfrosting-og-kandiserede-graeskarkerner/