Thai jordskoksuppe med tofu satay spyd
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 2
Ingredienser
  • 500 g jordskokker, skrællet og skåret i grove stykker
  • 1 skalotteløg, fint hakket
  • 1 tsk. tørret citrongræs
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 stor spsk. peanutbutter
  • 1 spsk. fint hakket ingefær
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • Saften fra 1 lime
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 0,5 liter grøntsagsbouillon
  • 3 dl kokosmælk
  • Kokosolie til stegning
  • TOPPING:
  • Koriander, chili, sukkerærter, peanuts
  • TOFUSPYD:
  • 1 blok 200 g fast tofu,
  • 1 dl kokosmælk
  • 1 spsk. tamari
  • 1 spsk. peanutbutter
  • 1 tsk. rød karrypasta
Fremgangsmåde
  1. Kom kokosmælk, tamari, peanutbutter og karrypasta i en skål og rør det sammen.
  2. Skær tofu´en i store tern og vend dem i marianden. Lad dem trække heri i 20 min.
  3. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  4. Sæt tofuen på spyd og læg dem på bagepladen.
  5. Bag tofuspydene i 20 min.
  6. Varm en gryde op til medium varme.
  7. Tilsæt kokosolie og steg løg og hvidløg heri i et par minutter.
  8. Tilsæt karrypasta, citrongræs og ingefær og lade det stege med et øjeblik inden jordskokkerne tilsættes.
  9. Hæld bouillonvand ved og kog jordskokkerne møre i 20 minutter.
  10. Tilsæt kokosmælk og peanutbutter og rør det i.
  11. Blend suppen jævn og cremet med en stavblender.
  12. Lyn steg sukkerærterne på en varm pande med lidt kokosolie og krydr dem med salt og peber.
  13. Smag suppen til med lime og salt og lad suppen varme igennem et par minutter, inden den serveres.
  14. Anret suppen i skåle og top med koriander, sukkerærter, chili og peanuts og server tofuspyd til.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/11/thai-jordskoksuppe-med-tofu-satay-spyd/