Græskar-porre tærte på quinoabund
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Tærte
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • BUND:
  • 300 g kogt quinoa
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
  • 2-3 spsk. kikærtemel - eller anden glutenfrimel
  • 1 tsk. urtesalt
  • 1 tsk. timian
  • GRØNTSAGER:
  • ½ hokkaido, i tern
  • 2 porrer, i skiver
  • 2 tsk. timian
  • salt
  • kokosolie til stegning
  • FYLD:
  • 300 g silken tofu
  • 3 spsk. gærflager
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. sennepspulver
  • 1 tsk. urtesalt
  • ¼ tsk hvid peber
  • 1 tsk. arrowrootpulver el. tapiocamel*
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir i en 22 cm tærteform.
  2. Rør knuste hørfrø og vand sammen og lad det trække i 10 min.
  3. Rør kogt quinoa, hørfrø blanding, salt og timian sammen til en jævn masse.
  4. Tilsæt melet og rør det sammen. Dejen skal hænge sammen, men stadig være blød og klistret.
  5. Smør dejen ud i tærteformen - brug fx. en våd ske, det gør det nemmere at fordele dejen.
  6. Bag bunden i 20 min.
  7. Steg imens porre og græskar på en mediumvarm pande med lidt kokosolie og timian imens bund for bages.
  8. Kom alle ingredienser til fyldet i en blender eller foodprocessor og blend det jævt og cremet.
  9. Fordel grøntsagerne i den for bagte bund og hæld fyldet over.
  10. Sæt tærten tilbage i ovnen og bag den i 40 min ved. 200 grader.
  11. Tag tærten ud af ovnen og lad den køle lidt ned inden den tages ud af formen.
  12. Server den lune tærte med en grøn salat som tilbehør.
Tips
* hjælper med at binde det sammen og stivne masse. Måske majsstivelse også ville kunne bruges, men det har jeg ikke testet.


Har du rester tilbage kan tærten også spises kod eller lunes igen dagen efter.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/11/graeskar-porre-taerte-paa-quinoabund/