Dobbeltbagte søde kartofler & blomkål cous-cous
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Marokkansk
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 8 mellemstore søde kartofler
  • Fyld:
  • 240 g kikærter, udblødte og kogte
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 4 spsk. bredbladet persille, fint hakket
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. koriander
  • 8 bløde soltørrede tomater, i små tern
  • Finthakket persille og sesamfrø til pynt
  • Blomkålscouscous:
  • 1 blomkål, fint revet
  • 1 rødløg, fint hakket
  • kernerne fra 1 granatæble
  • 4 spsk. bredbladet persille, fint hakket
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ tsk. flagesalt
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 2 spsk. sesamfrø
  • Dressing: Tahindressing
Fremgangsmåde
  1. Tænd for ovnen på 200 grader og læg bagepapir på en bageplade.
  2. Vask de søde kartofler grundigt, del dem på langs og sæt dem på bagepladen.
  3. Bag kartoflerne møre i ca. 45 min, alt efter hvor store de er.
  4. Lad kartoflerne køle ned så de er til at røre ved.
  5. Skrab med en ske kødet ud i en skål, men lad en lille smule sidde tilbage så kartoflerne holder faconen.
  6. På en tør varm pande, ristes pinjekerner og sesamfrø, til de er gyldne og begynder at dufte.
  7. Tag dem af varmen og stil dem til side.
  8. Vend alle ingredienserne til couscoussen sammen, anret det i en skål eller på et fad og fordel de ristede frø og kerner ovenpå.
  9. Sæt kartoflerne tilbage i ovnen og bag dem i 10 min. imens fyldet laves.
  10. Mos de søde kartofler helt ud med en ske og rør alle de øvrige ingredienser i og smag til med salt og peber.
  11. Fordel fyldet i de nu sprøde kartoffelskin, pynt dem med persille og sesamfrø og servér dem sammen med salaten og tahindressing.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/11/dobbeltbagte-soede-kartofler-blomkaal-cous-cous-bog-rabat/