Dobbeltbagte søde kartofler & blomkål cous-cous
Forfatter: Maria
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Marokkansk
Antal personer: 4 personer
- 8 mellemstore søde kartofler
- Fyld:
- 240 g kikærter, udblødte og kogte
- 2 spsk. pinjekerner
- 4 spsk. bredbladet persille, fint hakket
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk. flagesalt
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. koriander
- 8 bløde soltørrede tomater, i små tern
- Finthakket persille og sesamfrø til pynt
- Blomkålscouscous:
- 1 blomkål, fint revet
- 1 rødløg, fint hakket
- kernerne fra 1 granatæble
- 4 spsk. bredbladet persille, fint hakket
- 1 spsk. citronsaft
- ½ tsk. flagesalt
- 2 spsk. pinjekerner
- 2 spsk. sesamfrø
- Dressing: Tahindressing
- Tænd for ovnen på 200 grader og læg bagepapir på en bageplade.
- Vask de søde kartofler grundigt, del dem på langs og sæt dem på bagepladen.
- Bag kartoflerne møre i ca. 45 min, alt efter hvor store de er.
- Lad kartoflerne køle ned så de er til at røre ved.
- Skrab med en ske kødet ud i en skål, men lad en lille smule sidde tilbage så kartoflerne holder faconen.
- På en tør varm pande, ristes pinjekerner og sesamfrø, til de er gyldne og begynder at dufte.
- Tag dem af varmen og stil dem til side.
- Vend alle ingredienserne til couscoussen sammen, anret det i en skål eller på et fad og fordel de ristede frø og kerner ovenpå.
- Sæt kartoflerne tilbage i ovnen og bag dem i 10 min. imens fyldet laves.
- Mos de søde kartofler helt ud med en ske og rør alle de øvrige ingredienser i og smag til med salt og peber.
- Fordel fyldet i de nu sprøde kartoffelskin, pynt dem med persille og sesamfrø og servér dem sammen med salaten og tahindressing.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/11/dobbeltbagte-soede-kartofler-blomkaal-cous-cous-bog-rabat/
3.5.3208