Vinter detox suppe
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Antal personer: 2 portioner
Ingredienser
  • 1 persillerod, i grove tern
  • 1 sød kartoffel, i grove tern
  • 1 squash, i grove tern
  • 1 løg, groft hakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 2 spsk. fint revet ingefær
  • 2 håndfulde grønkål
  • 1 håndfuld spinat
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • Salt og peber
  • Suppe topping:
  • 2 håndfulde fint hakket grønkål
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • Sesamfrø, Chiliflager. sort peber
  • Kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
  1. Varm en stor gryde op til medium varme.
  2. Tilsæt kokosolie og steg løgene heri til de er klare.
  3. Tilsæt squash, persillerod, sød kartoffel, hvidløg og ingefær og steg det med i et par minutter.
  4. Hæld grøntsagsbouillon på og bring det i kog
  5. Skru ned til lav varme og lad suppen simre i 15 min.
  6. Imens laves toppingen til suppen
  7. Steg grønkål i olivenolie og gurkemeje på en pande i et par min.
  8. Tilsæt chiliflager, salt, peber og sesamfrø og vend det godt rundt.
  9. Tag det af varmen og anret toppingen i en skål.
  10. Tilsæt spinat og grønkål til suppen, når det er faldet sammen blendes suppen jævn med en stavblender.
  11. Smag suppen til med salt.
  12. Anret suppen skåle og fordel toppingen ovenpå.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2014/11/vinter-detox-suppe/