Butternutsquash mac n´cheese med kokosbacon
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Comfort food
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 250 g linsepasta
  • SAUCE:
  • 1 butternutsquash, i grove tern
  • 1 løg, grofthakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 4-5 dl grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. gærflager
  • 2 spsk. tahin
  • ½ tsk. muskatnød, fint revet
  • ½ tsk. salvie
  • salt og peber
  • kokosolie
  • KOKOSBACON:
  • 60 ml tamari
  • 1 spsk. kokos- el. ahornsirup
  • ½ tsk. røget salt
  • 1 tsk. røget paprika
  • 2 dl. kokosflager
  • kokosolie
Fremgangsmåde
  1. Varm en gryde op til medium varme, smelt kokosolien og steg løget heri i 5 min.
  2. Tilsæt hvidløg og steg 1 min. under omrøring.
  3. Tilsæt græskar ternene ved det med løgene og hæld grøntsagsbouillon ved så det dækker.
  4. Brig det i kog og lad det simre i 25-30 min, til græskaret er helt mørt.
  5. Kog pastaen efter anvisning på pakken.
  6. Rør tamari, salt, sirup og røget paprika sammen i en skål.
  7. Tilsæt kokosflager og vend den med marianden så alt bliver dækket.
  8. Tænd ovnen på 225 grader og smør en bradepande med kokosolie.
  9. Spred kokosflagerne ud på bradepanden og sæt den i ovnen.
  10. Bag kokosflagerne til de er gyldne og sprøde, ca. 10 min. Men vend rundt i dem undervejs og hold skarpt øje med dem, de brænder super nemt på.
  11. Blend butternutsquashen helt jævn og cremet, enten i en blender eller med en stavblender.
  12. Tilsæt tahin, gærflager og muskatnød og blend igen.
  13. Smag saucen til med salt og peber.
  14. Vend den kogte pasta med saucen, anret den i skåle og drys med kokosbacon.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/11/butternutsquash-mac-ncheese-med-kokosbacon/