Gulerodssuppe med fennikel & appelsin
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: suppe
Antal personer: 2 portioner
Ingredienser
  • 500 g gulerødder
  • 1 fennikel
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ l grøntsagsbouillon ( ½ l kogende vand + 2 tsk herbamarebouillon )
  • Saften fra 2 økologiske appelsiner
  • Olivenolie til stegning
  • Topping:
  • Revet gulerod
  • Ristede, saltede økologiske cashewnødder fra Earth Control
  • Persille
Fremgangsmåde
  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Snit fennikel fint og skær gulerødderne i mindre stykker
  3. Varm en gryde med olivenolie op til medium varme.
  4. Steg løg, hvidløg og fennikel møre.
  5. Tilsæt gulerødder og bouillon og lad suppe simre i 20 min.
  6. Blend suppen med en stavblender og tilsæt appelsinsaft.
  7. Giv suppen et opkog og smag evt. til med salt.
  8. Server suppen varm, toppet med revet gulerod, ristede saltede cashewnødder og lidt persille.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2014/10/gulerodssuppe-med-fennikel-og-appelsin/