Karrystegt blomkålsris med pomelo og kokos-lime crispy tofu
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: asiatisk
Antal personer: 2 portioner
Ingredienser
  • 1 blomkål, groft revet
  • 1 pomelo, i mindre stukker
  • 200 g edamamebønner
  • 3 forårsløg, i skiver
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 2 tsk. karry
  • salt og peber
  • kokosolie til stegning
  • Saften fra 1 lime
  • Frisk koriander til servering
  • KOKOS-LIME CRISP TOFU:
  • 130 g firm tofu ( jeg bruger en fra Biogan )
  • 1 dl. kokosmælk
  • fint revet limeskal fra 1 lime
  • ½ tsk. flagesalt
  • kokosfibermel til 1. panering
  • kokosmel ( den klassiske ) til 2. panering
Fremgangsmåde
  1. Skær tofuen i skiver og pak dem ind i et rent viskestykke eller køkkenrulle, placer noget tungt ovenpå og pres væsken ud i ca. 10 min.
  2. Rør kokosmælk, limeskal og salt sammen i et lille fad.
  3. Læg tofuen i marinaden og lad dem trække heri i 20-30 min.
  4. Kom kokosfibermel og kokosmel i hver deres skål.
  5. Vend først tofuen i kokosfibermelet, derefter i marinaden og tilsidst i kokosmelet.
  6. Varm en pande op til medium varme og steg tofuen sprød og gylden på begge sider i 3-4 min.
  7. Tag tofuen af varme og skru varme op til høj varme.
  8. Tilsæt kokosolie og steg blomkålsrisene heri i 5 min.
  9. Tilsæt hvidløg, karry og forårsløg, vend det rundt og steg det med i 1 min.
  10. Tilsæt edamamebønner og steg dem med til det er optøede og varme.
  11. Sluk for varmen og vend pomelo stykkerne i.
  12. Anret de karrystegte ris i skål, pynt med koriander og server den sprøde tofu til.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/11/karrystegt-blomkaalsris-med-pomelo-og-kokos-lime-crispy-tofu/