Marokkansk Harira suppe
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 2 portioner
Ingredienser
  • 1½ liter vand + 1 spsk herbamere bouillon
  • 1 flaske mosede tomater
  • 1 dl røde linser
  • 2 dl kikærter, udblødte og kogte ( evt. Kikærter på dåse)
  • 1 løg, fint hakket
  • 4 fed hvidløg, fint hakket
  • 1 rød chili - kan undlades eller gemmes til topping
  • 2 spsk fint revet ingefær*
  • 2 tsk paprika*
  • 1 tsk spidskommen*
  • 1 tsk gurkemeje*
  • ½ tsk kanel*
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • 1 aubergine i tern
  • 3 stilke bladselleri i tyndeskiver
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Til servering:
  • Squashetti - til denne ret beregnes ca. ½ squash pr. person.
  • Frisk mynte
  • Evt. soya fraiche
Fremgangsmåde
  1. Varm en stor gryde op til medium varme. Steg løg, hvidløg, ingefær og chili et par min. under omrøring. Tilsæt alle krydderierne og steg yderligere et minut igen under omrøring.
  2. Tilsæt auberginetern, peberfrugt, bladselleri, linser og hæld bouillonen på.
  3. Lad suppen simre under låg i 15 min. Tilsæt de mosede tomater og kikærter og lad suppen simre igen i 10 min.
  4. Imens suppen simre laves squashettien. Jeg bruger som altid min julienneskærer fra GEFU - den er uundværlig i mit køkken.
  5. Anret suppen i dybe tallerkner og top med squashetti, frisk mynte og evt. skefuld creme fraiche.
Tips
* krydderierne kan erstattes af 1½ spsk Garam marsala
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2014/09/marokkansk-harira-suppe/