Mexikansk lasagne
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Mexikansk
Antal personer: 4-6 portioner
Ingredienser
  • SPICY TOMATSAUCE:
  • 2 ds. hakkede tomater
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 løg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. oregano
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • salt og peber
  • Kokosolie til stegning
  • FYLD:
  • 440 g udblødte og kogte kidneybønner, svarende til 2 dåser
  • 1 røde peberfrugt, i tern
  • 1 lille dåse majs
  • 1 squash, i tern
  • Grøn linse lasagneplader fra Explore Cuisine*
  • Revet vegansk ost fx. violife
Fremgangsmåde
  1. Varm en gryde op til medium varme.
  2. Smelt kokosolien og steg løget heri i 5 min.
  3. Tilsæt hvidløg og steg det med i 1 min.
  4. Tilsæt alle krydderierne under omrøring.
  5. Tilsæt tomatpureén og lad det steg med i et par minutter.
  6. Tilsæt hakkede tomater, bring det i kog og lad det simre i 15 min.
  7. Smag tomatsaucen til med salt og peber
  8. Tænd ovnen på 200 grader.
  9. Kom lidt tomatsauce i bunden af et fad og læg lasagneplader oven på.
  10. Fordel et lag af grøntsagsfyldet ovenpå og hæld tomatsaucen ovenpå.
  11. Læg lasagneplander ovenpå og forsæt til fadet er fyldt.
  12. Fordel revet ost ovenpå, sæt fadet i oven og bag det i ca. 40-45 min.
  13. Server den mexikanske lasagne med en frisk tomatsalat og evt. guacamole.
Tips
* kan købes i Meny, Magasin og indimellem på spot i netto
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/11/mexikansk-lasagne/