Chili sin Carne
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glurenfri
Ret: Mexikansk
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 1 pose Anamma Vegofärs
  • 2 dåser kidneybønner
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 squash
  • 1 lille dåse majs
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 3 dl vand
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili, finthakket og uden kerner
  • 1 spsk. oregano
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. kanel
  • 2 tsk. kakao
  • ½ tsk. røget paprika
  • ½ tsk cayennepeber
  • Salt og peber
  • Tilbehør:
  • Guacamole
  • Salsa
  • Brune ris
  • Soya yoghurt
  • Frisk koriander
Fremgangsmåde
  1. Løg, hvidløg, gulerod og bladselleri pilles, skrælles, skylles og kommes i en foodprocessor og hakkes fint.
  2. Peberfrugt og squash skæres i tern, og vandet hældes fra majsene.
  3. Hæld ligeledes vandet fra bønnerne (hvis du bruger dåsebønner) - og lad dem dryppe af.
  4. I en lille skål blandes oregano, spidskommen, koriander, kanel, kakao, paprika, peber, røget paprika og cayennepeber sammen. Det er bare for at gøre arbejdsgangen lettere og hurtigere at blande dem sammen, inden du går i gang med gryderne.
  5. Varm en stor gryde med lidt olivenolie til medium varme og svits squash, peberfrugt og majs et par minutter. Kom de svitsede grøntsager på en tallerken og stil til side. Kom lidt nyt olivenolie i gryden og svits de hakkede grøntsager et par min. under omrøring.
  6. Tilsæt krydderiblandingen og Anamma Vegofärs, svits lidt under omrøring og tilsæt tomatpuré og svits yderligere et minut.
  7. Hæld vand og hakkede tomater i og lad retten stå og små simre uden låg i 10 min.
  8. Tilsæt de stegte grøntsager og bønnerne og lad retten simre yderligere 5 min. og smag til med salt og peber.
  9. Servér retten med ris, guacamole, salsa, soya yoghurt og frisk koriander.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2019/05/chili-sin-carne/