Fennikelsalat med lakrids og chokolade
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Snack, morgenmad
Antal personer: 2-4 personer
Ingredienser
  • 4 fennikel
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. rå lakridspulver
  • 1 spsk. hampefrøolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 håndfuld økologiske rosiner
  • 30 g 85 % mørk chokolade
  • 1 håndfuld ristede græskarkerner
Fremgangsmåde
  1. Halver de 4 fennikel hoveder, snit dem i tynde skiver på et mandolinjern.
  2. Kom dem i en skål og giv dem et par kram med hænderne, så de bliver saftige.
  3. Vend det snittede fennikel med balsamico, olie, salt, lakridspulver og rosiner.
  4. Rist græskarkerner på en tør varm pande til de bliver gyldne og begynder at poppe.
  5. Hak chokoladen mellem fint, kom det oven på salaten og hæld de varme ristede græskarkerner over, så ckokoladen smelter.
  6. Vend det hele godt rundt og nyd nu en helt fænomenal smagsoplevelse.
Tips
Opskriften er inspireret af Anna Bogdonova
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2014/09/loerdags-luxus-lakrids-chokolade-i-salaten/