Fennikelsalat med lakrids og chokolade
Forfatter: Maria
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Snack, morgenmad
Antal personer: 2-4 personer
- 4 fennikel
- 2 spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. rå lakridspulver
- 1 spsk. hampefrøolie
- 1 tsk. salt
- 1 håndfuld økologiske rosiner
- 30 g 85 % mørk chokolade
- 1 håndfuld ristede græskarkerner
- Halver de 4 fennikel hoveder, snit dem i tynde skiver på et mandolinjern.
- Kom dem i en skål og giv dem et par kram med hænderne, så de bliver saftige.
- Vend det snittede fennikel med balsamico, olie, salt, lakridspulver og rosiner.
- Rist græskarkerner på en tør varm pande til de bliver gyldne og begynder at poppe.
- Hak chokoladen mellem fint, kom det oven på salaten og hæld de varme ristede græskarkerner over, så ckokoladen smelter.
- Vend det hele godt rundt og nyd nu en helt fænomenal smagsoplevelse.
Opskriften er inspireret af Anna Bogdonova
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2014/09/loerdags-luxus-lakrids-chokolade-i-salaten/
3.5.3208