Hokkaidofrikadeller
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Grønne frikadeller
Antal personer: 12 stk.
Ingredienser
  • 1 hokkaido græskar
  • 1 dl. sesamfrø, gerne sorte
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk loppefrøskaller
  • 2-4 spsk. kikærtemel
  • 2 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 2 spsk. fint hakket bredbladet persille
Fremgangsmåde
  1. Halver græskaret og skrab kernerne ud med en ske.
  2. Skær græskaret i grove stykker, og damp det mørt i en gryde med lidt vand i ca. 15 min.
  3. Hæld evt. overskydende vand fra og blend det til mos med en stavblender. Lad mosen køle ned.
  4. Rør hørfrø og vand sammen og lad det trække i 10 min.
  5. Rør alle øvrige ingredienser i græskarpuren.
  6. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  7. Form farsen til frikadeller og placer dem på bagepladen.
  8. Sæt pladen i ovnen og bag dem 200 grader varm i 30 min.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2014/09/koedfri-mandag-hokkaidofrikadeller-boennesalat/