Rösti med avokado creme og hvidløgsspirer
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Tilbehør
Antal personer: 8 stk
Ingredienser
  • RÖSTI:
  • 1 knoldselleri, groft revet
  • 1 butternutsquash, groft revet
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
  • 1 tsk. tørret salvie
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 2 tsk. urtesalt
  • 1 dl. kikærtemel
  • AVOKADOCREME:
  • 2 modne avokado
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 2 spsk. citronsaft
  • salt og peber
  • TOPPING:
  • Hvidløgsspirer
Fremgangsmåde
  1. Rør hørfrøene sammen med vandet og lad det trække i 10 min.
  2. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  3. Kom revet selleri og butternutsquash i en skål og vend det med hørfrøblandingen, salvie, oregano og salt.
  4. Vend tilsidst kikærtemelet i og fordel det grundigt.
  5. Form 8 rösti og placer dem på bagepladen.
  6. Sæt pladen i ovnen og bag dem i 25 min.
  7. Mos avokadoerne med en gaffel og rør hvidløg, citronsaft i og smag til med salt og peber.
  8. Lad röstinerne køle lidt ned.
  9. Top röstierne med avokadocreme og hvidløgsspirer.
  10. Server dem som tilbehør eller spis dem som de er.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/12/rosti-med-avokado-creme-og-hvidloegsspirer/